Alpii o protejeaza de vânturile autohtone şi Marea Mediterana aduce brizele pe Coasta de Azur, mereu rasfaţata de un climat placut şi îmbietor. Aici începe tarâmul viselor cu ape de azur şi cer indigo, vilele albe marginesc orizontul, apusurile au nuanţe de caisa coapta şi aur, iar serile sunt parfumate cu iz de iasomie şi mimoza. Muzica jazz creeaza o atmosfera placuta de fundal şi Coasta de Azur radiaza de fericire şi de o stare de bine. Nisa are o mulţime de iahturi pe metru patrat, Cannes este un cocktail pasionant cu film, dans, teatru, muzica şi umor, iar Monaco reuneşte lumea buna în cazinourile superluxoase.

42-19139514Nisa – luxos şi pitoresc
Nisa în sine este un punct de atracţie: marea de culoare albastru-verde, shopping pe alese, cine în aer liber şi faţade decorate artistic. Ai câteva obiective de bifat la capitolul vizite: Piaţa de flori Saleya Cours, Muzeul Matisse, vechile ruine romane şi Catedrala Rusa. Arta frumoasa şi inovatoare a lui Henri Matisse a fost inspirata de culorile fresh şi de arhitectura din Nisa. De la fereastra muzeului vezi  Riviera Franceza şi asemanarea uimitoare cu tablourile pictorului francez. Magazinul de suveniruri este pregatit cu diferite opere ce aparţin artistului
Centrul atracţiei este Promenade des Anglais, celebrul bulevard ornat cu palmieri, întotdeauna plin de viaţa, de unde poţi admira Hotelul Negresco, ridicat de românul Henri Negresco. Aici turiştii se relaxeaza pe scaunele albastre regale care împânzesc ţarmul, iar localnicii se plimba cu rolele, cu bicicletele sau fac jogging pe malul marii.

Vânzatorii te îmbie cu racoritoare şi clatite şi nu poţi rezista restaurantelor încântatoare (chiar daca au super preţuri). Relaxeaza-te pe un şezlong în timp ce chelenerii îţi aduc cele mai apetisante cocktailuri şi aperitive.
Vechea Nisa are o atmosfera aparte. Pe strazile sale înguste vei regasi magazine non stop, cu produse numai bune de luat acasa: vin, delicii culinare şi haine în tendinţe. Exista numeroase restaurante în zona, precum şi câteva baruri şi cluburi de noapte cu distracţie pe cinste. Rezerva şi câteva minute pentru o pauza în care te vei rasfaţa cu o îngheţata delicioasa de fructe specifica acestui cartier.

42-19818210

Pe urmele vedetelor la Cannes
Cannes, cunoscut pentru festivalul anual de film, este un oraş minunat, ideal pentru o vizita în orice moment al anului. Începe cu Palais des Festivals et des Congres, unde îţi poţi imagina ca eşti pe covorul roşu în lumina bliţurilor. Admira cu atenţie palmele vedetelor expuse pe dalele din faţa cladirii.
Urmeaza plimbarea pe La Croisette, celebra alee îngusta, marginita de ţarmurile marii. Vânzatorii de îmbie cu suveniruri, panourile uriaşe promoveaza festivalul de film şi cafenele te ademenesc cu şezlonguri şi umbrele ca sa poţi degusta cafeaua chiar lânga mare. Daca tot ai ajuns la Cannes, e momentul sa cheltuieşti banii chiar pe straduţele paralele cu La Croisette, unde vei descoperi un mall şi buticurile celebrilor creatori Gucci şi Christian Lacroix. Muzeul Internaţional al Parfumeriei te îmbie cu parfumuri din toata lumea, majoritatea realizate de parfumieri celebri, precum şi o gama larga de piese istorice şi colecţii de sticle de parfum. Parfumeria Galimard îţi ofera o calatorie fascinanta  prin laboratoarele unde se mixeaza esenţele.

42-41417490
Monaco – tarâm de milioane
Formula 1, jocuri de noroc, multa stralucire şi dorinţa de a acapara munţii – sunt cuvintele magice care definesc principatul Monaco de nici doi kilometri patraţi. Cladirile sunt zidite pe coasta muntelui sau chiar în vârf, suspendate deasupra marii. La Monte Carlo vin sa-şi etaleze bogaţia milionarii planetei, şeicii arabi şi stele de cinema.
Cel mai impozant este Cazinoul Monaco, în sine o construcţie monumentala. Muzeul Oceanografic este o alta bijuterie cocoţata la aproape 300 de metri deasupra marii, pentru a carei construcţie a fost nevoie de 11 ani şi 100.000 de tone de piatra. Pentru relaxare alege gradinile japoneze, cu fântani, iazuri şi caderi de apa. Îţi poţi imagina ce viaţa duce familia regala dupa zidurile fastuoase ale palatului regal, care strajuieste de la înalţime o buna parte din urbe. De la Galerie Montaigne poţi cumpara bijuterii, ceasuri şi accesorii de moda, iar Galeria Misaki ofera colecţionarelor de bijuterii perle naturale.

De Steluta Nastase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *