În ţinutul Florii Orientului te împrieteneşti cu broaştele ţestoase, înoţi într-o marea turcoaz şi şi profiţi de razele soarelui pe un nisip fin şi moale, la câtiva paşi de umbra palmierilor.

Grotele albastre, golfurile, plaja cu epava unui vapor (Navagio) sunt emblemele insulei. Ai o mulţime de posibilităţi pentru a petrecere vacanţa într-un mod cât mai plăcut:  plajă, înot în apele cristaline ale mării, scufundări sau o croazieră în  jurul insulei, expediţii montane sau doar relaxare în atmosfera deosebită şi liniştită de aici.

42-18303675

Un evantai de plaje in Zakynthos

În apropierea capitalei Zakynthos vei întâlni plaja şi satul cu acelaşi nume, Kalamaki. Este o plajă micuţă cu o privelişte minunată către plaja Laganas. Te va surprinde cu broaştele ţestoase Caretta-Caretta care vor înota alături de tine. Este o zonă foarte liniştită şi ideală pentru familii!
Dacă te-ai îndrăgostit de sporturile nautice merită să ajungi pe plaja Agios Nikolaos! Poartă numele capelei aflate în capătul stâng al plajei. Plaja este presărată cu numeroase restaurante, baruri şi centre de scufundări. Vedeta este plaja Navagio cu epava unui vapor eşuat, o găseşti într-un golf mic, unde malurile stâng şi drept se întind pe apă de parcă ar vrea să prindă plaja în strânsoarea lor. Plaja nu este acoperită cu nisip, ci de pietricele albe, ca nişte granule. Toate sunt netede, fine, probabil şlefuite îndelung de valuri. Apa este însă incredibil de albastră, de un albastru dens, aproape lăptos.
De pe plaja Lake Candle pleci cu Glass bottom-ul (barca cu fundul din sticlă care îţi arată peştişorii care se joacă în apă) într-o excursie către Peştera Albastră, unde, dacă introduci mâna în mare, devine la fel de albastră ca apa.

42-17694285

Itinerariu de vacanţă
Zante – capitala insulei Zakynthos este plină de magazine cu suveniruri pentru turişti, majoritatea având ca emblemă ţestoasele Carreta-Carreta. Poţi găsi îmbrăcăminte şi încălţăminte specifică insulei, dar şi mărci cunoscute peste tot în lume, ulei de măsline, vinuri demi-dulci sau seci şi Mandolato, nuga cu migdale. Oraşul are un farmec boem, dat de vegetaţia bogată, de clădirile în stil neoclasic şi frumuseţea falezei, care, în special la asfinţit, este locul preferat de promenadă al turiştilor şi localnicilor.

Muzeul de Arta Bizantină din Piaţa Solomos, cu o colecţie impresionantă de sculpturi, icoane şi artefacte din perioada bizantină.

Grotele albastre – situate în partea de nord a insulei, în zona Capului Schinari, reprezintă o formaţiune geologică neobişnuită, care creează un peisaj marin inconfundabil, atât prin forma stâncilor, cât şi prin albastrul intens al apei, vizibil mai ales în lumina pură a dimineţii.

Să înceapă petrecerea!
În Laganas, cea mai animată staţiune din Zakynthos proprietarii tavernelor stau la pescuit de clienţi şi ţi se adresează cu: ″Hi! Nice to see you again! How are you?″, deşi nu ai mai trecut pe acolo vreodată şi te atrag cu reduceri. După un festin culinar cu savuroasul tzatzki şi apetisanta friptură, înveţi numaidecât să te mişti ca un adevărat expert pe ritmurile lui Zorba. Gazdele te ispitesc cu uzo, ţuica lor tradiţională şi cu cocktailuri aromate, de plictiseală nici nu poate fi vorba! Cum să nu zâmbeşti când descoperi că ”the sex machine” de pe plăcuţa de la intrarea în club este chiar un tip micuţ şi drăguţ, adevărat maestru în prepararea licorilor „Sex on the beach“? Dacă vrei distracţie ca la mama acasă, explorează cluburile din Zakynthos cu muzică dance şi house, de-a dreptul incendiare când englezii se urcă pe mese şi se dezlănţuie pe ritmurile antrenante. Cele mai renumit este Cherry Bay Beach, unde staff-ul îşi sacrifică costumele pentru un duş cu şampanie.

42-26763577

Hoteluri din Zakynthos
Alege ambianţa plăcută a Hotelului Best Western Zante Park 4* renovat chiar în 2009 şi amplasat într-o zonă liniştită a staţiunii Laganas. Vei regăsi savoarea eleganţei şi feţe zâmbitoare gata oricând să-ţi satisfacă chiar şi cele mai exigente gusturi, iar cocktailurile te revigorează după o zi la plajă. Spaţios, decorat conform sugestiilor turiştilor, hotelul te aşteaptă să guşti specialităţile culinare greceşti acompaniate de cele mai fine vinuri. Chiar în centrul Golfului Laganas presărat cu nisip galben de-a lungul ţărmurilor şi animat de faimoasele broscuţe, vei găsi Resortul Mediterranean Beach 5* . Este alcătuit din cinci clădiri tradiţionale aflate în centrul unor grădini, cu vedere la mare care îţi dau impresia că eşti într-un vechi sat mediteranean. Eşti chiar la cinci minute de zona incendiară a staţiunii dominată de cluburi de noapte şi baruri.

De Steluța Năstase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *