Pe malul mării turcoaz din sudul Turciei, într-un peisaj idilic, stai la plajă în compania munţilor, savurezi deliciile turceşti şi ai parte de adrenalină in timpul sejurului in Kemer.

Kemer
sursa foto: trekearth.com

Te întâmpină cu albastrul strălucitor al Mării Mediterane, cu tonurile de verde ale pădurii de pini şi cu albul imaculat al caselor tradiţionale. Kemer are toate ingredientele unei vacanţe relaxante. Staţiunea a fost atent planificată şi proiectată, astfel încât să o găseşti într-o zonă frumoasă având pe fundal piscurile falnice ale Munţilor Taurus.
Restaurante şi cafenele sunt din belşug şi te atrag cu ingrediente proaspete, subtil aromatizate cu un amestec neobişnuit de ierburi şi condimente. Din intinerariul tău nu trebuie să lipsească: Yoruk Park, cu
o uimitoare vedere asupra modului în care turcii au trăit cu sute de ani în urmă, Ruinele din Phaselis şi Biserica St. Nicholas, patronul sfânt al copiilor.

Plaja Kemer
sursa foto: kemerservicecenter.com

Plaje in Kemer
Ziua, petrecăreţii de noaptea se metamorfozează în sportivi pasionaţi: schi nautic, windsurfing şi snorkeling non stop sau chiar tenis, tir cu arcul, piscină, Fitness la Club Med Gym. Plaja este presărată cu pietricele mari netede, apa mării este atât de pură şi transparentă, încât la adâncime mare poţi avea o bună vizibilitate. Aerul te revigorează cu miresmele de ace de pin. Plaja din Kemer se află la poalele munţilor Taurus, aşa că poţi da oricând bronzul pe câteva drumeţii pe munte.

Parcuri de distractii in Kemer
Yoruk Park este un bun prilej de a cunoaşte cultura nomadă a turcilor. Aici vei gusta bunătăţile turceşti şi te vei distra împreună cu actori costumaţi în nomazi. Veti asista la prepararea Ayran-ului, o băutură din iaurt şi la demonstraţii de ţesătorie.
Moonlight, un alt parc de distracţii, deţine una dintre plajele nisipoase ale Kemerului, cotată Blue Flag. Plaja este foarte bună pentru practicarea diverselor sporturi, de la jetskiing la windsurf. Piscinele sunt atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Cei mici se pot distra într-un miniclub unde există personal calificat care le oferă diverse programe şi activităţi, în timp ce părinţii se relaxează. Poţi merge la spectacole în amfiteatru şi la delfinariu la Moonlight Park Dolphinarium.

42-17009356

Atractii Kemer
Situat la poalele Mt. Tahtali, la 15 km de Kemer, oraşul antic Phaselis te întâmpină cu plajele adăpostite, cu pietriş şi nisip în jurul golfurilor încântătoare. Apele sunt calme şi oferă siguranţă pentru copii şi tinerii înotători. Ruinele apeductelor, agorele, băile, teatrul, Poarta lui Hadrian şi Acropolisul subliniază importanţa oraşului istoric. Lângă Kemer vei descoperi Parcul Naţional Olimpos, aflat într-o zonă de coastă cu munţi de calcar împăduriţi şi o fâşie frumoasă de plajă. Lângă plajă sunt ruinele antice romane, iar explorarea lor este chiar distractivă pentru că se află pe dealurile împădurite şi printre ele cresc viţă de vie, smochine şi brazi.

Croaziere in Kemer
Pentru o plimbare pe apă, poţi opta pentru o croazieră cu iahtul. Amatorii de sporturi marine pot face scufundari şi rafting în Kemer, iar pentru cei care vor relaxare, hammamurile de aici (Turkish Bath) oferă masaje revigorante. Din Kemer se organizează şi excursii optionale în Pamukkale, la băile de calcar şi celebrul oraş antic Hierapolis. O zi deosebit de frumoasă o poţi petrece în Aspendos şi Side, unde ruinele romane se combină cu peisajul marin şi terasele din bazar.

WK017552

Dansuri turcesti
Turcii din Kemer îţi oferă un periplu culinar care începe cu aperitive numite „meze“. La felul principal vei degusta o specialitate numită Tandir kebab (miel întreg copt la cuptor şi uns cu mirodenii şi iaurt)  şi apoi preparatele din peşte.  La desert, guşti fructe proaspete sau pepene galben, baclava cu miere şi nucă, budincă, caise uscate în sirop, totul asezonat cu cafea. După masă, în conformitate cu tradiţia tucească, chelneriţa îţi va picura în palme apă de colonie, cu un miros plăcut, de trandafiri. Îţi va merge la inimă. Sau ″cok guzel, arkadasim″… (foarte drăguţ, prietene!). Faimoasele turcoaice, dansatoare din buric, împânzesc Kemerul. Turiştii adoră concursul de dans şi experienţa dansului cu acestea. Nopţile incendiare se sfârşesc cu o petrecere de dans pe muzică turcească şi internaţioanală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *