Se spune ca Facebook este Happy Hour la serviciu, iar LinkedIn este acea intalnire business in costum si cravata. Este mana cereasca pentru cei care au functii business to business pentru ca le permite sa se conecteze cu oameni-cheie din domeniu.

linkedin-official-share-button

sursa foto: webtrainingwheels.com

Pentru ce este util LinkedIn?
– Pentru a te conecta cu manageri, colegi si clienti.
– Poti alege un cont gratuit sau unul pentru care sa platesti. Un cont platit iti permite sa trimiti InMails (mesaje prin e-mail). Este o buna modalitate de a ajunge la oameni importanti care nu sunt in reteaua ta.
– LinkedIn iti permite sa primesti si sa oferi recomandari profesionale care vor aparea pe profilul tau. Este o ocazie numai buna pentru a-ti arata aptitudinile si talentul.
– Este bine indexat de Google si cei care dau cautare dupa numele tau te gasesc imediat cu referintele profesionale.

LinkedIn poate fi impartit in cinci segmente: profil, managing contacts, LinkedIn answers, LinkedIn Groups, LinkedIn events.

Profilul de LinkedIn
– Gandeste-te la profilul tau ca la un CV online foarte activ pe care il pot vedea colegii si sefii, acestia avand acces sa il completeze cu recomandari.

Idei numai bune pentru profilul de LinkedIn
– Foloseste o poza care sa-ti arate intreaga fata si in care, de preferat, sa zambesti (poti sa folosesti aceeasi poza profesionala  de pe Facebook sau Twitter pentru a crea o identitate vizuala)
– Daca primesti recomandari de la prieteni si colegi arata-le pe profil
– Prezentarea profesionala este cheia. Scrie ca sa fie citit! Foloseste adjective! Chiar e ok sa o rescrii de mai multe ori!
– In CV-ul de pe LinkedIn  foloseste cuvinte-cheie pentru ca oamenii sa te gaseasca mai usor, precum si termeni din industria in care lucrezi
– Corecteaza CV-ul, esti pe o retea profesionala si regulile sunt mai stringente decat pe Facebook, de exemplu.
– Sub nume, precizeza specializarea pentru a permite oamenilor (in special recrutorilor) sa te gaseasca dupa anumite cuvinte cheie.
– Lasa profilul public daca planuiesti sa il folosesti ca un instrument de marketing si motoarele de cautare vor fi prietenele tale 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *