Intr-o perioada de supravietuire economica, managerii multor agentii sunt concentrati asupra profitului si asupra supervizarii acelor sarcini care aduc castig. Eforturile nu se mai indreapta spre angajat si nevoile lui, ci spre productivitate, cu riscul de a face totul cu “oameni robotizati”.

Mai e doar un pas spre lipsa de creativitate, de elan, de initiativa… Strategiile de motivare a angajatilor sunt importante si devin sursa de castig, indiferent de perioada economica.

Pentru a-i motiva pe ceilalti, mai intai evalueaza-ti atitudinea, este important să înţelegi atitudinea ta, pentru ca o vei manifesta si in echipa in care lucrezi.

Colaboreaza! Succesul nu inseamna sa-ti atingi obiectivele, ci sa construiesti o echipa eficienta si creativa, capabila sa atinga succesul si in lipsa coordonatorului sau a managerului.

Trateaza membrii echipei ca prieteni, parteneri si colegi si respecta promisiunile pe le-ai facut fata de ei.

Un stil deschis de management imbunatateste comunicarea, incurajeaza schimbul de informatii si opinii intre membrii echipei si manager, permite dezvoltarea creativitatii, problemele sunt discutate, iar deciziile sunt luate in timp util.

Creeaza o cultura a non-blamarii, erorile ar trebui sa fie recunoscute si folosite pentru cresterea sanselor si pentru atingerea performantelor in viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *