Zilele trecute va povesteam cu videoul este trendul anului 2017. Provocarea este cum realizam o poveste din imaginile filmate. Pasii sunt intuitivi, e nevoie de atentie si de click-uri pentru a descoperi noi feature-uri.

Cel mai simplu este sa folosesti Video Editorul din Youtube pentru a crea o poveste din clipuri si fotografii. Iata ce poti face folosind Video Editorul:

– Sa combini mai multe videouri si imagini pe care le-ai uploadat pentru a crea un nou video.

– Sa customizezi lungimea videoului.

– Sa adaugi muzica dintr-o biblioteca de melodii aprobate.

– Sa customizezi clipurile cu tool-uri si efecte speciale.

Primul pas este sa te loghezi in contul tau Gmail si sa accesezi www.youtube.com/editor.

cum sa editez video

1. Uploadeaza clipurile folosind optiunea Upload din partea dreapta a paginii. Poti sa adaugi pana la 50 de clipuri si 500 de imagini pentru a crea un clip. Revino la www.youtube.com/editor si da click pe camera din partea stanga pentru a vedea videourile uploadate.

screen-shot-2016-12-28-at-16-19-21

2. Trage (Drag) videourile pe care vrei sa le editezi. Poti da click pe camera din partea stanga a videoului selectat pentru a reveni la pagina unde poti uploada inca un video sau fotografii.

screen-shot-2016-12-28-at-16-38-15

3. Foloseste optiunea Split clip here pentru a taia clipul. Mai intai da click pe camera din partea stanga si apoi va porni cursorul care iti permite sa tai clipul folosind optiunea Split clip here.

Cum sa modifici durata unui video


– Poti sa scurtezi lungimea videoclipului mutand cursorul pe marginile videoclipului. Trage de acele margini, marcate cu sageti, spre centrul videoului pentru a-l scurta.

– Poti sa maresti durata unui video, daca tragi de margini (marcate cu sageti) spre exterior.

– Clipurile pot fi taiate în portiuni. Muta cursorul la videoul din care vrei sa selectezi anumite fragmente si da click pe pictograma foarfece.

Ce efecte speciale poti sa adaugi unui video

– Unul dintre cele mai importante tool-uri este cel de Rotire a videoului. Mi s-a intamplat sa filmez cu telefonul in format landscape si, la uploadarea pe Facebook, sa apara oamenii cu capul in jos. Am cautat mult tool-uri de rotire a videoului, insa majoritatea presupun instalarea unui soft. Evit sa instalez software-uri din cauza virusilor. Prin urmare, Video Editorul ajuta mult.

– Efecte speciale – vezi Video Enhancements care iti permite sa adaugi culori videoului, sa scapi de miscarile intermitente ale camerei, sa alegi slow motion (pentru a schimba viteza la care se deruleaza videoul), time lapse (intervalul la care se succed instantaneele videoclipului), blurarea (estomparea) fețelor.

– Adauga Text – pentru a da mai multa semnificatie imaginilor.

Cum adaugi muzica clipului

– Apasa pe semnul muzical din Editor si ti se va deschide o biblioteca cu melodii aprobate.

– Cand ai gasit melodia preferata, o poti trage sub clipul editat. Poti alege mai multe melodii. Nu se vor suprapune. Se vor succeda.

Clipul ales pentru editare

Clipul editat 🙂

Am folosit un video personal si fotografii preluate de pe Pinterest.
Am testat Video Enhancements unde am adaugat filmarii lumina (+1) si am scazut temperatura culorii la -1. Contrastul este 0 pentru ca imaginea marii sa ramana verosimila. Am lasat Slow Motion la 1X pentru ca la 2X mi s-a parut ca videoul se deruleaza prea incet si Time Lapse 1X pentru ca la 2X clipul parea facut in graba.
Am adaugat efectul Great Outdoors. 
Melodia aleasa: Macedonian Dance

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *