Factorii SEO sunt cruciali pentru buna indexare a paginii tale, sunt parte din algoritmul pe care Google il foloseste pentru a pozitiona pagina web. Acesti factori se refera la tagurile HTML (un limbaj cod folosit pentru a scrie pagini) si pot fi optimizate pentru a face website-ul mai placut motoarelor de cautare.

seo-factors

sursa foto: click-conversion.com

1. Titlul <title>defineste titlul paginii sau al documentului online (referinta despre pagina ta care apare in rezultate pe motoarele de cautare). Este o oportunitate sa le oferi motoarelor de cautare informatii despre pagina pe care vrei sa o optimizezi. Titlul contine cele mai relevante cuvinte cheie ale site-ului. Site-urile sunt optimizate de motoarele de cautare pentru ca au cuvinte-cheie in titlu.
Tips:
Fiecare pagina a site-ului trebuie sa aiba un titlu unic care sa foloseasca 3 pana 5 cuvinte cheie si mai putin de 65 de caractere. Daca are mai mult de 65 de caractere, titlul va fi ignorat. De asemenea, trebuie sa eviti cuvintele de legatura precum: si, sau, cu, pentru. Ai un spatiu limitat ca sa scrii un titlu si trebuie sa folosesti cat mai multe cuvinte-cheie, le poti separa prin liniute.

2. Meta description: “Tagul de descriere” descrie in cateva cuvinte despre ce anume se vorbeste in pagina.

Codul HTML care genereaza descrierea este:
<meta name=”description” content=”text”/>
Atunci cand scrii o “meta descriere”, asigura-te ca nu are mai mult de 160 de caractere lungime. Scrie o descriere unica pentru fieare pagina si include cateva cuvinte-cheie.

3. Meta keywords – Atributele meta keywords nu sunt atat de importante pentru Google, cat pentru Bing si Yahoo! Trebuie sa folosesti tagul de keywords pentru a lista cuvintele-cheie alese pentru pagina pe care vrei sa o optimizezi.

<meta name=”Keywords” content=”vacanta, sejur, circuit”

4. Headings – Motoarele de cautare folosesc tagurile headings care le spun care este importanta textului in pagina.

<h1>cele mai relevante cuvinte cheie</h1>
<h2>cuvinte cheie aflate pe pozitia doi ca relevanta</h2>
<h3>cuvinte cheie aflate pe pozitia trei ca relevanta</h3>

Cel mai important tag este <h1>. Restul tag-urilor pot fi folosite pentru fraze scurte specifice care descriu tag-ul precedent  si contentul asociat.

5. Bold, Italic, underline, bulllet points – motoarele de cautare le dau atentie. Foloseste-le pentru a evidentia cuvinte-cheie!

6. Inner Link – unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale optimizarii sunt link-urile interne intre pagini. Acestea ajuta Google si alte motoare de cautare sa inteleaga relevanta cuvintelor cheie din continutul paginii, prin ceea ce este numit anchor text – acel text pe care vizitatorii dau click si merg in alta pagina. Este cel mai bun mod de a targeta cuvintele cheie si de a aduce in prim plan pagini ascunse din site (in mod normal ai nevoie de 3-4 linkuri pentru a ajunge ala ele).

7. Image ALT Tag – cel mai bun mod pentru a optimiza o imagine este de a descrie imaginea in cateva cuvinte.
<img src=”fun.jpg” alt=”fun”/>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *