online marketing
sursa foto: maduqa.com

Marketingul online este arta si stiinta de a folosi internetul pentru a transmite mesaje care sa ii determine pe oameni sa actioneze. Chiar daca actiunea este de a dedica timpul unei cauze sau de a cumpara un produs sau un serviciu, scopul marketingului este acelasi – de a face oamenii sa actioneze.

Marketingul social media este actul de a folosi anumite platforme social media (unde oamenii se conecteaza si comunica) pentru a promova un produs sau un serviciu cu scopul de a creste vanzarile.

Scopurile marketingului online sunt: (1) A ATRAGE (2) A CONVERTI (3) A TRANSFORMA

A ATRAGE – inseamna a atrage atentia sau a iesi in evidenta. Practic insemna sa atragi trafic pe site-ul tau (principalul tool al marketingului online)

A CONVERTI – Convertirea are loc atunci cand transformi un strain in consumator sau in client. Si exista o diferenta intre cele doua. Un consumator poate asculta informatia transmisa sau chiar testeaza produsul tau, dar nu intotdeauna va cumpara. In timp, consumatorul poate deveni client. Cu cat valaorea produsului este mai mare, cu atat se va decide mai greu sa il cumpere. De aceea, trebuie sa lucrezi constant pentru a transforma oamenii in consumatori si apoi in clienti

A TRANSFORMA – Transformam atunci cand succesul din trecut si prezent devin forte de atractie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *