Combină liniştea, frumuseţea şi arhitectura tradiţională a a insulelor Ciclade cu petrecerile tipic greceşti şi savurează cel mai romantic apus din Santorini!

42-17201708

Apusuri in Oia
Satul Oia este format dintr-o multitudine de faleze şi cocoţat în vârf de munte. Arhitectura este cu adevărat uimitoare, o plimbare pe străduţele înguste îţi va încânta privire: albul caselor contrastează cu albastrul uşilor şi al obloanelor, cu florile roz, iar marea oglindeşte întreg peisajul. Vei avea parte de o panoramă uimitoare asupra craterului vulcanic care a dat mereu semne de viaţă, în erupţii repetate. Oia este refugiul artiştilor, operele lor de artă pot fi admirate în galeriile locale.
Apusurile purpurii sunt incendiare. Când soarele se cufundă în mare, culorile sale împânzesc cerul şi se îmbină armonios cu stelele, iar satul începe să strălucească de noapte. Se spune că spiritul zeiţei Acantar, zeiţa protectoare a mireselor este prezent în insulă. O condiţie suplimentară ca să fii în graţiile zeiţei este ca în momentul trecerii discului solar la jumătatea orizontului să-ţi săruţi jumătatea de 3 ori şi fiecare să-şi declare iubirea tot de 3 ori.
42-37589381

Petreceri in Fira
Pentru a te plimba pe străduţele prin Fira, apelează la măgăruş! O experienţă frenetică, distractivă: pregăteşte-te, picioarele se vor legăna pe şa şi păstrează-ţi echilibrul la fiecare curbă a măgăruşului.
Ai de vizitat Muzeul de folclor , situat într-o casă gen peşteră, construită în 1861 şi Muzeul Naval, în care sunt expuse obiecte marine ce provin din diferite etape istorice ale insulei. Înainte de a savura vinurile locale, intră în atmosferă la Muzeul Vinului, care prezintă istoria industriei vinului din Santorini, din 1660 până în 1950.
Nu poţi spune că ai fost în Fira, dacă nu te-ai aşezat la una dintre micile terase unde îţi vine să uiţi de lume, admiri marea, insula de vizavi şi muşcatele roşii. Bunătăţile culinare sunt udate neapărat cu felurite vinuri, de o savoare deosebită. La asemenea vinuri, nu mai este de mirare ca viaţa de noapte din Fira este deja legendară printre turişti, iar invitaţiile la petrecerile tematice nu mai prididesc.

42-15277252

Vinuri in Santorini
Santorini este insula faimoasă pentru vinurile sale. Pământul fertil ajută la cultivarea şi dezvoltarea podgoriilor de viţă de vie. Vinurile albe au aromă de portocale şi minerale extrase din solul vulcanic.
Pentru a le degusta alege tavernele! Sunt, în general mai scumpe decât restaurantele, dar oferă specialităţi rafinate şi gustoase. Desertul se potriveşte de minune cu Vinsanto, un vin dulce pe care îl pot gusta chiar şi bebeluşii de doi ani. Se distinge prin gustul său mieros, cu aromă de cremă de zahăr ars, ciocolată sau caise. Nychteri este savurosul vin alb, produs exclusiv din assyrtiko (vin alb grecesc, originar din Santorini). Dacă vrei un vin care să-ţi amintească de Italia şi veneţienii care au venit în insulă în secolele XIII-XVI, savurează Brusco! Poate fi alb sau roşu obţinut din mandilaria (un vin roşu grecesc), dar şi rose – o combinaţie de vin roşu cu alb.

Vacanta in Imerovigli
La doar 3 kilometri de capitala Fira te poţi retrage într-un loc liniştit: Imerovigli, un orăşel absolut superb şi cu preţuri mai piperate decât în alte oraşe din Santorini, însă priveliştea face toţi banii. Este construit pe coastă ca toate oraşele de pe insulă, făra străzi sau şosele. Pentru a ajunge dintr-un punct în altul trebuie să urmezi o serie de trotuare şi scări întortocheate şi chiar să treci din „curtea“ unui hotel în alta. Din Imerovigli ai parte de o privelişte minunată asupra ruinelor Castelului Veneţian din secolul XIII aflat pe o rocă gigant numită Skaros. Castelul poartă amprenta unui cutremur, însă turiştii sunt atraşi de frumuseţea acestor locuri stranii, de unde pot vedea şi celebrul apus de soare din Santorini.  Lângă Imerovigli vei descoperi câteva capele şi bisericuţe, cea mai frumoasă este Biserica Malteză cu panouri din lemn în care sunt încrustate icoane din aur. Pe 29 august e mare sărbătoare la Biserica Agios Ioannis, localnicii organizează un festin cu bunătăţi, vin şi dansuri greceşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *