Dupa ce ai completat profilul de pe Google + cu un mini CV, trebuie sa il faci si vizibil prin adaugarea de contacte, poze si prin participarea la hangout-uri (chat cu video).

google-+

sursa foto: www.alisonquine.com

Cercuri pe Google +
– Acest sistem iti permite sa-ti organizezi contactele in grupuri specifice: prieteni, familie, colegi, cunostinte
– Ideea cercurilor este ca nu toate informatiile sunt de impartit cu toata lumea, asa ca trebuie sa bifezi targetul specific. De exemplu, daca lucrezi la o prezentare pentru job, vrei sa oferi aceasta informatie colegilor si nu familiei. Daca uploadezi poze de la picnic, nu e prea indicat sa le pui in grupul unde este si seful.
– Pentru a adauga contacte, mergi pe tab-ul de Circles din toolbarul Google+. Acolo poti vedea pe cine ai adaugat deja si vei gasi noi contacte din contul de e-mail. Odata ce ai transferat contactele din contul de e-mail, le poti organiza in cercuri.

Administreaza stream-ul de informatii
– Punctul central al Google + este Stream page similar cu Facebook News Feed foarmat din contentul uploadat de contactatele tale (poze, posturi, link-uri, locatii, video-uri). Acestea se updateeaza automat si pot fi comentate prin “+1” – ed (similar Like-ului de pe Facebook) de followeri
– In partea stanga a Stream page este lista cercurilor asa ca poti naviga usor printre informatiile postate de diferite grupuri. De asemenea, poti vedea si “Incoming” stream care arata postarile persoanelor care te-au adaugat in cercurile lor, dar tu nu leai adaugat.
– In partea de sus a Stream-ului este “Share What’s New” care iti permite sa share-uiesti continutul in diferite cercuri.

Postare fotografii:
– Google + a creat o sectiune speciala pentru a share-ui, administra si edita poze. Acest editor bine organizat permite userilor sa tag-uiasca poze si sa le editeze pentru a arata cat mai profesional.
Dand click pe tab-ul de Photos din toolbar, iti vor aparea toate pozele pe care le-ai share-uit cu cercurile tale si cele in care ai fost tag-uit.

Hangout
– Hangout-urile sunt “Camere virtuale de discutii cu video”. Inainte de a cere unui prieten sa participe la hangout, trebuie sa dai click pe “Start a Hangout” din partea dreapta a Stream Page.
– Hangout-urile iti permite sa te uiti si la video-urile de pe YouTube impreuna cu alti prieteni din grup, acest video aparand in prim plan, iar ferestrele prietenilor apar sub filmulete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *