Video blogging-ul castiga teren si e in randul joburilor bine platite in 2017. Recent, mi-a atras atentia emisiunea In premiera cu Carmen Avram in timpul careia au fost prezentati cativa vloggeri celebri din Romania. Spun celebri pentru ca si-au creat singuri un job, lucreaza din fotoliu si castiga poate de cateva ori sau zeci de ori mai mult decat cei care merg la serviciu.

screen-shot-2016-12-21-at-15-13-31

sursa foto: apextribune.com

 

Dar ce au acesti vloggeri atat de special si de unde vine succesul? Tocmai din simplitate, din glumele bune, inspirate din viata de zi cu zi. Vloggerii sunt din randul tinerilor, au aceleasi probleme si intrebari ca ei si incearca sa gaseasca modalitati de a le rezolva intr-un mod simpatic. Asa strang milioane de fani si de vizualizari. Vestea buna este ca tot mai multe companii se indreapta spre ei pentru a-si promova produsele si piata video blogging-ului ajunge la cifre interesante. Cu Mikey H. chiar am facut un interviu pentru eJobs.ro si in momentul in care l-a share-uit traficul a fost peste asteptari.

Ca om de comunicare, mi se pare util sa investesti intr-un video blog. Sa iti exprimi opinia, sa oferi solutii. Practic, sa arati ca esti un om cu atitudine si idei care poate mai mult decat jobul de 8 ore. In plus, ai un backup frumos pentru momentul in care simti ca jobul nu ti se mai potriveste.

Am strans cateva cifre interesante care te pot determina sa ai un video blog, prezentate de site-ul www.socialmediatoday.com:

1. În 2017, video-ul va insemna 74% din tot traficul web.

2. 65% dintre cei care prefera sa se uite la un video, vizualizeaza 3 sferturi dintr-un clip.

3. 500 de milioane de oameni se uita in fiecare zi la clipurile postate pe Facebook.

3. 85% dintre video-urile postate pe Facebook sunt urmarite fara sunet (probabil de la birou, deci interesul e mare :)).

4. 75% dintre cei care detin functii de executie se uita cel putin o data pe saptamana la un clip care are legatura cu munca.

5. 52% dintre oamenii de marketing considera ca videoul este util pentru brand awareness (cu un scor de 52%), lead generation (un scor de 45%), online engagement (42%).

6. Folosirea cuvantului Video in subiectul e-mail-ului creste rata de deschidere cu 19%, CTR cu 65% si reduce unsubscriberii cu 26%. 

7. Cand oamenii de marketing au inclus un video in newsletter, CTR-ul a crescut cu 200-300%.

8. Site-urile care au inclus video au scazut bounce rate-ul cu 2 minute.

9. 52% dintre oamenii de marketing din lumea intreaga spun ca videoul este tipul de content cu cel mai bun ROI.

10. 96% dintre companii vor sa foloseasca videoul ca tip de content in noul an. Sigur cifra aceasta nu este valabila si pentru Romania, insa semnalele din partea companiilor sunt bune si optiunea pentru video este in crestere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *